Marineeritud magushapu kala

seda retsepti olen ma “Jerusalem”ist oikuikaua vaadanud. aga lõpuks sain sinnamaale, et tegin ära ka.

2 keskmist sibulat
1 tl koriandriseemneid
1 kollane ja 1 punane paprika (kui ei ole kapist võtta röstitud paprikaid, ma tavaliselt kõrvetan suuremal kogusel nahad maha, koorin, ja panen sügavasse)
2 küünt küüslauku
3 loorberilehte
1.5 tl karripulbrit
200 ml hakitud tükeldet tomateid (purgist)
3 tl suhkrut
3 tl äädikat (see tavaline)
kala vastavalt sööjate arvule
jahu, soola, pipart, õli praadimiseks

koori ja viiluta sibulad. kuumuta (ahju kannatav) pann. pane sibulad ja kergelt purustet koriandriseemned pannile. prae u 5 minutit. viiluta paprikad, pane need ka pannile, prae veel 10 minutit. siis lisa küüslauk, loorber, karripulber ja tomatid, lase veel 10 min haududa. pane juurde maitseained ja äädikas, lase veel korra keema. samal ajal aja teine pann kuumaks ja prae jahus paneeritud kalatükid läbi. tõsta praetud kala pannile number üks (või vala tomati-sibulamöks ahjuvormi ja tõsta kala selle peale), lisa vajadusel veel vett. pane ahju u veerand tunniks 180 kraadile. võib teha päeva-paar varem valmis, sest seistes maitsed paranevad. oli ikka hea küll.