Mustika kondenspiima-toorjuustukook

Polegi ammu juusutooki teinud, nüüd siis sai ükspäev tehtud mini juustukooke ja kuna need haihtusid kui õhku tegin ka suure koogi külmikus olevatest mustikatest. Koogipõhi on ebatraditsooniline ja seda ainult rukkijahust ning peab ütlema et see sobis koogi põhjaks imeliselt. Eks selle taignaga pisut mässamist ole, kuna ta tahab käte külge kleepuda aga selleks on hea võtta paar lusikat rukkijahu. Sel korral ka põhja ei eelküpsetanud, ja põhi jäi mõnusalt pehme, kuid järgmisel korral proovin pisut eetküpsetada ja vaatan kuidas see põhi siis käitub – igatahes kokku sai imeliselt hea kooslus ning kõik sööjad kiitsid.

Põhi:

  • 2 dl rukkijahu
  • 65 ml suhkrut
  • 1/2 tl küpsetuspulbrit
  • 1/2 tl soola
  • 1 muna
  • 75g võid

  • 600 g maitsestamata toorjuustu
  • 300 g vaniljemaitselist kohupiimapastat
  • 150 g  suhkruga kondenspiima
  • 3 muna
  • 2 tl vaniljesuhkrut
  • 200-300g mustikaid või muid marju

1. Sega kokku rukkijahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool. Lisa tükkideks lõigatud või ning muna. Töötle tainas köögikombainis või näpi ühtlaseks. Suru koogipõhi (et tainas käte külge ei jääks võid kasutada pisut rukkijahu) küpsetuspaberiga vooderdatud 24-cm läbimõõduga koogivormi ning hoia kuni täidise valmimiseni külmkapis.

2. Sega kokku toasoe toorjuust, kohupiimapasta, kondenspiim, munad ja vaniljesuhkur. Vala vormi, puista peale mustikad ning küpseta 180C ahjus 50 minutit. Lase toatemperatuuril jahtuda ning hoia paar tundi enne serveerimist külmkapis.