Mutabbaq

Pille tegi pilti

Shalom, Israel!  retsept jäi silma Jeruusalemmas, enne kevadpühi, tegin ära. sai hea!

Mutabbaq

  • 100 gr sulatet võid
  • 14 filotaigna lehte
  • 500 gr ricottat
  • 400 gr pehmet kitsejuustu/määrdejuustu
  • pistaatsiaid (optsionaalne)

siirupiks:

  • 90 ml vett
  • 280 gr suhkrut
  • kahe laimi mahl
  • apelsiniõie ekstrakti
  • purustet kardemoni (you know me well enough;)

pane ahi 200 kraadile. sulata või. sega toasoe ricotta ja määrdejuust. võta seitse esimest filolehte, ükshaaval. aseta iga leht vormi (umbes A4, niiet ääred jäävad üle ääre rippu. taigna ääred. üle vormi ääre). pintselda võiga. kui pooled lehed asetet, siis määri vahele ricotta-määrdejuustu segu. jätka lehtede ükshaaval vormi panemist/võitamist. kui kõik tehtud, siis määri peale veel viimne osa sulavõist. siis ürita üle ääre rippuvad ääred toppida koogi nö “alla”. kui see ka tehtud, siis lõika koogi pealispind “läbi”, mitte päris lõpuni välja, ruudukesteks. pane ahju ja küpseta u 30 minutit kuniks pealt kenasti kuldpruun. vahepeale valmista siirup, ehk et lase kõik koostisosad korraks keema, kuniks lahustunud. kui kook ahjust väljas, siis vala siirup kohe peale. parim leigelt, aga ei olnud paha ka järgmisel päeval ülessoojendatuna.