Peedisupp
http://liisil.blogspot.com/2013/04/peedisupp.html
Mulle väga meeldib peedi-küüslaugusalat, aga tihtpeale jäävad keedetud peedid peale seda külmkappi seisma. Sama lugu on selleriga, mida üldjuhul kasutan salatis 1-2 vart. Sel puhul on hea võimalus kappi seisma jäänud aedviljad supiks keeta.
Maitselt magushapu nagu klassikaline borš, aga ilma lihata ning valmib kiiresti ja lihtsalt.
Maitselt magushapu nagu klassikaline borš, aga ilma lihata ning valmib kiiresti ja lihtsalt.
6 sööjale
- 500 g keedetud peeti
- 1 sibul
- 2 porgandit
- 2 sellerivart
- 300 g (punast) kapsast
- 1 loorberileht
- 3-4 musta pipra tera
- 1-1,5 l aedviljapuljongit
- 2 sl sidrunimahla
- suhkrut
- soola
serveerimiseks toorjuustu või hapukoort ja maitserohelist
Puhasta köögiviljad ja tükelda ribadeks. Kuumuta potis õli, pruunista köögiviljaribasid mõned minutid. Lisa kuum puljong, loorberileht ja pipraterad ning keeda tasasel tulel 20-30 minutit kuni köögiviljad on pehmed. Maitsesta supp sidrunimahlaga, timmi hapusust suhkruga.
Serveeri hapukoore või toorjuustu ning maitserohelisega.