Peedisupp

Mulle väga meeldib peedi-küüslaugusalat, aga tihtpeale jäävad keedetud peedid peale seda külmkappi seisma. Sama lugu on selleriga, mida üldjuhul kasutan salatis 1-2 vart. Sel puhul on hea võimalus kappi seisma jäänud aedviljad supiks keeta.
Maitselt magushapu nagu klassikaline borš, aga ilma lihata ning valmib kiiresti ja lihtsalt.

6 sööjale

  • 500 g keedetud peeti
  • 1 sibul
  • 2 porgandit
  • 2 sellerivart
  • 300 g (punast) kapsast
  • 1 loorberileht
  • 3-4 musta pipra tera
  • 1-1,5 l aedviljapuljongit
  • 2 sl sidrunimahla
  • suhkrut
  • soola

serveerimiseks toorjuustu või hapukoort ja maitserohelist

Puhasta köögiviljad ja tükelda ribadeks. Kuumuta potis õli, pruunista köögiviljaribasid mõned minutid. Lisa kuum puljong, loorberileht ja pipraterad ning keeda tasasel tulel 20-30 minutit kuni köögiviljad on pehmed. Maitsesta supp sidrunimahlaga, timmi hapusust suhkruga.
Serveeri hapukoore või toorjuustu ning maitserohelisega.