Röstitud peedi ja halloumi salat

Mõnus soe salat, sobib ka iseseisvaks roaks, kuid sobib ka liha kõrvale. Halloumi juustu võib asendada fetaga, nii oli ka minul plaanis, kuid salati valmistamisel avastasin, et kapis polegi fetat. Kuid ka grillitud halloumiga oli maitsev.

Vaja läheb 3-4 portsjonit:

  • 200 g beebispinati lehti
  • 100 g Halloumi juustu (või feta juustu)
  • 2 keskmist värsket peeti
  • 1/2 punast sibulat
  • punast veiniäädikat
  • soola
  • pipart
  • oliivõli

kaste:

  • 1 sl mett
  • 1 sl oliivõli
  • 1 sl värskelt pressitud sidrunimahla
  • 1 tl Dijion sinepit
  • soola
  • pipart

1. Lõika sibul peeneteks rõngasteks, aseta punasesse veiniäädikasse marineeruma.
2. Koori peet ning viiluta suupärasteks tükkideks. Aseta peediviilud küpsetuspaberiga kaetud kahjuplaadile, puista peale soola, pipart ja oliivõli ning küpseta 200C ahjus 30-40 minutit.
3. Grilli või prae halloumi juustu mõlemalt poolt 1-2 minutit.
4. Kastme valmistamiseks sega komponendid omavahel kokku ning maitsesta sobiva koguse soola ja pipraga.
5. Sea taldrikule spinat, tõsta peale marineeritud sibul, röstitud peet ning väiksemaks lõigatud halloumi juust. Nirista enne serveerimist salatile kaste.