Salat aasiapärase sealihaga

Loetud tundide pärast algab Hiina kalendri järgi hobuse aasta. Selleks puhuks sobib hästi lauale kerge salat aasiapärase lihaga. Kuigi meie lauale nn hiinakaid eriti tihti ei satu, kuigi iseenesest mulle aasiapärased maitsed ja soolane-magus-vürtsikas-kooslus meeldib, siis see salat maitses kõigile.

  • 500 g karbonaadi vm sealiha
  • 5-6 shampinjoni
  • 1 paprika
  • erinevaid salatilehti
  • 4-5 redist
  • 5-6 kirsstomatit

Kaste:

  • 1 küüslaugu küüs
  • 1 punane tšilli
  • 2 sl sojakastet
  • 2 sl oliivõli
  • 1 sl magusat tšillikastet
  • 1 laimi mahl
  • 1 tl fariinisuhkrut

Lõika liha ribadeks ja pruunista pannil. Kui liha on enam-vähem pruunistunud, lisa viilutatud shampinjonid ja paprika. Pruunista.
Kastme jaoks sega purustatud küüslauk ülejäänud kastmeainetega.
Vala kaste pannile ja kuumuta 1 minut.
Rebi salatilehed taldrikule. Lisa õhukeselt viilutatud redis ja sektoriteks lõigatud tomatid. Sega. Tõsta peale lihatükid ja vala üle pannile jäänud kastmega. Serveeri kohe.