Spargelkapsa püreesupp

See supp peaks ideaalselt sobima neile, kes see nädal kampaaniakorras rohkem puu- ja köögivilju süüa üritavad või siis neile, kes seda regulaarselt ja aastaringselt teevad. Mulle meeldib mõelda, et olen üks neist viimastest. Kes samas aeg-ajalt nädalavahetuse käigus tarbib liiga palju võileibu, juustuküpsiseid, kebabi või, khm, alkoholi. Väikeseks kõhu- ja miks mitte ka meelepuhastuseks sobib see kerge lihavaba supp ülihästi.

1 hapu õun
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 suur spargelkapsapead
1 liiter puljongit
1 spl mädarõigast
soola
oliiviõli

Puhasta õun ja sibul, haki ja prae õlis klaasjaks. Pese ja tükelda spargelkapsas, kaasa arvatud kapsa vars. Viska sibula ja õuna hulka, prae natuke ja lisa kuum puljong. Keeda umbes 5 minutit, püreesta supp sauseguriga ja maitsesta soola ja mädarõikaga.