Suvikõrvitsa-laimikeeks

250 g suvikõrvitsat
150 g toasooja võid
2 dl suhkrut
3 muna
2 laimi mahl ja riivitud koor
2 sl vedelat mett
4 dl jahu
1 tl soodat
näpuotsatäis soola
pealepuistamiseks tuhksuhkrut

Riivi suvikõrvits jämedalt ja pane sõelale nõrguma kuniks valmistad keeksitaina.
Vahusta või suhkruga, lisa edasi vahustades ükshaaval munad.
Sega 2 laimi mahl meega ja lisa koos riivitud laimikoorega või-suhkruvahule.
Sega omavahel jahu, sool ja sooda ning lisa ka võivahule.
Viimasena sega juurde kuivaks pigistatud riivitud suvikõrvits, sega õrnalt läbi.
Tõsta tainas võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi ning küpseta 175-kraadises ahjus alumisel siinil umbes 50 minutit.
Lase valmis koogil natuke aega vormis jahtuda, siis kummuta restile ja lase täielikult jahatuda.*

Keeks on parim teisel päeval.

Allikas: ajakiri Maku

*Kui soovid keeksi pidulikumaks teha, siis proovi seda toorjuustuglasuuri:

200 g toasooja maitsestamata toorjuustu
0,5 dl tuhksuhkrut
2 sl värskelt pressitud laimimahla
kaunistuseks laimi kooreribasid

Vahusta toorjuust, sega hulka tuhksuhkur ja laimimahl. Kata jahtunud kook glasuuriga.