Tomatises karrikastmes kalkunihakklihapallid

Sellised tomatikastmes kalkunihakklihast pallid, kus kasutatud India köögi maitseaineid, olid mõnus vaheldus tavapärastele hakklihatoitudele. Seni ei olnudki India maitseaineid hakkliharoogadele taibanud lisada ja seesama katsetus andis küll sedavõrd mõnusa tulemi, et tasub edaspidigi katsetada.

Kalkuni hakkliha või õigemini hakitud kalkuni kintsuliha on hakklihadest üks lemmikuid, kuna jääb toitudes mõnusalt mahlane ja tavapäraste seguhakklihadega võrreldes on ka oluliselt selgem, millisest lihatükist on hakkliha tehtud. Mida hakkliha kohta alati küll öelda ei saa, eriti kui jälgida, kuidas liha pannil käituma hakkab.
Hakklihapallid:
450 gr hakitud kalkuni kintsuliha
2 hästi peeneks hakitud sibulat
2 küüslauguküünt hakituna
2spl riivitud värsket ingverit
2 tl  Mango Curry maitseainet (võid asendada ka tavalise karripulbriga)
2 spl tomatiketšupit
peotäis hakitud värsket koriandrit
soola
Sega hakkliha, pool sibula, küüslaugu ja ingverikogusest  (teine pool läheb kastme sisse) ja ülejäänud ained. Veereta saadud massist märgade kätega Kreeka pähkli suurused pallid ja aseta need taldrikule.
Kaste:
2 spl maapähkli- või päevalilleõli
1 tl jahvatatud koriandrit
1/2 tl jahvatatud vürtsköömneid
näpuotsaga kurkumit
1/2 tl tšillipulbrit
1 tl Garam Masalat
400 gr purk purustatud tomateid
2 dl vett
soola maitsestamiseks
pruuni suhkrut soovi korral

Kuumuta pannil õli ja prae ülejäänud pool sibulakogusest keskmisel kuumusel klaasjaks. Lisa ingver ja küüslauk ning prae veel veidi. Lisa pannile vürtsid ning prae vürtsid õlis paari minuti jooksul läbi.
Sega juurde tomatikonserv ning prae koos tomatiga kaste läbi. Lisa kuum vesi ning lase keema tõusta. Maitsesta lõplikult.. Tomatikastmele võid lisada ka veidi suhkrut. Aseta lihapallid ettevaatlikult kastme sisse ning hauta neid madalal kuumusel umbes 5 minutit. Keera vaikselt lihapallidel teine pool ning lase kastmel haududa, kuni lihapallid on läbi küpsenud.
Kastme paksust saad vajadusel reguleerida täiendava vee lisamisega.
Juurde paku aurutatud basmati riisi.
Selle toidu juures kasutasin Rannamõisa ja Santa Maria tooteid, kes neid katsetamiseks jagasid.