Ühed kohevad toorjuustupannkoogid ning toorjuustuklipp

Pühapäev = pannkoogipäev? Jah, enamasti kaldub pannkookide tegemine ikka pühapäeva. Päeva, kui on aega veidi pikemalt hommikusööki nautida ning lihtsalt olla. Lisaks saavad pannukad kiirelt valmis ning maitsevad nii hästi – eriti veel koduse maasika toormoosiga, mis suve lõpul sai karpidena külmkappi kogutud.
Minule maitsevad kord suured hästi-hästi õhukesed pannkoogid (need peavad kindlasti olema soolase täidisega), kord jälle pisikesed pontsakad koos ohtra moosi või vahukoorega. Praegune retsept kuulub nende viimaste hulka. Need pannkoogid jäävad hästi kohevad ja pontsakad ja tahaks veel öelda, et täidlased, aga ei oska seisukohta võtta, kas see sobib pannkookide kirjeldamiseks?!?! Ühesõnaga on tegemist väga mõnusate pannkookidega, mis valmivad toorjuustuga.
Toorjuustu mainides sai see retsept alguse tegelikult hetkel käimasolevast Farmi retseptikampaaniast (auhind on üsnagi märkimisväärne – Tiina Talumehe poolt spetsiaalselt võitjale disainitud kleit). Valmistasime selle kampaania tarbeks ka veebrurikuu lõpus Farmi toorjuustuklipi, kuhu neidsamu pannkooke tegin. Olin toidustilist rollis. Niisiis, kes pole teles klippi veel näinud, siis võib vaadata seda siitsamast retsepti alt. 20 sekundiline reklaamiklipp, mille valmimisele kulus veidi üle 11 tunni:)

  • 2 dl jahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 sl suhkrut
  • soola
  • 100 g toorjuustu
  • 1 muna
  • 1-1,5 dl piima

Sega kuivained omavahel, lisa segades toorjuust, muna ja piim. Sega kuni saad ühtlase taina (tainas peaks jääma pigem paksem). Küpseta pannil õlis ümmargused pannkoogid.