Valge šokolaadi tükkidega brownie

Minu arvates on see kõige parem brownie üldse:) Kui ma oleksin müügimees ja peaksin seda kooki v retsepti maha müüma, siis võiksin hetkegi kõhklemata anda mõlemile raha-tagasi-garantii:) Olen seda brownie’t küpsetanud juba u 10 aastat ja selle aja jooksul pole veel kordagi juhtunud, et sööjatest keegi seda ei kiidaks v vähemalt üks inimene seltskonnast retsepti ei küsiks. Retsept ongi siiani blogis avaldamata olnud ilmselt eelkõige just seetõttu, et olen seda konkurentsitult kõige rohkem laiali jaganud ja retsept on juba niigi enamikul mu tutvusringkonnast olemas:) Koogi algse retsepti leidsin ilmselt kuskilt internetist või sain ise kellegi käest, aga olen seda aastate jooksul muutnud ning kasutanud valmistamiseks erinevaid šokolaade.

Kui sulle meeldib piimašokolaad rohkem kui tume, siis võid nii ainult tumeda kui ka valge šokolaadi asemel kasutada piimašokolaadi – sellisel juhul jääb kook mõnusalt karamelline. Olen valge šokolaadi asendanud nt tükeldatud kirsi- v vaarikamaitselise tumeda šokolaadiga ja ka nii on tulemus igati hea. Eriti mugav on kasutada valge šokolaadi nööpe (nt seekord oli mul üks sajagrammine pakk Kalevi poolt mulle katsetamiseks toodud Odense šokolaadinööpe), sest siis jääb šokolaadi tükeldamise vaev ära. Šokolaadid, mida koogi tegemisel kasutad, võivad olla nii mandlite kui ka pähklitega v nende tükkidega.
Retseptis toodud kogus on ideaalne lasanjevormi jaoks, kui tahad terve ahjuplaaditäit, siis korruta kogused kahega.

200 g tumedat šokolaadi (mul oli seekord 60 %-ilise kakaosisaldusega)
200 g valget šokolaadi
180 g jahvatatud pähkleid v mandleid
100 g võid
100 g (rafineerimata roo)suhkrut
4 muna

Sulata või ja tume šokolaad. Sega juurde jahvatatud pähklid v mandlid, munakollased ja suhkur. Lisa tükkideks lõigatud valge šokolaad v valge šokolaadi nööbid. Vahusta munavalged ja sega õrnalt spaatliga alt üles tõstes ja samal ajal kaussi keerates šokolaadisegu hulka. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud 23×34 cm ahjuvormi ja küpseta 180 kraadi juures u 20 minutit.