Kohupiimakook kardemoni ja kuldse aprikoosikastmega

Siin rõõmsas ja kevadises kohupiimakoogis on erikülaline kardemon, kes muidu mahedamaitselise kohupiima sees oma temperamendi julgelt välja toob. Kui Sa kardemonisõber ei ole, siis võid selle ka julgelt lisamata jätta!

Kooki katab brändiga maitsestatud kuldne aprikoosikaste.

On aeg koogid ja piknikutekid välja tuua, et soojendavat päikest ja kevadet nautida!

Kollased nartsissid ja kohupiimakook- see ongi ju kevad!

Vaja läheb:

Põhi:

200 g küpsiseid
100 g võid

Täidis:

400 g kohupiima
200 g hapukoort
200 g toorjuustu
3 muna
250 g Jaani kondenspiima
2 tl vanillisuhkrut
1 tl kardemoni
1 spl jahu

Kate:

200 g kuivatatud aprikoose
3-4 dl vett
3 spl brändit

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja pane 15 minutiks külmkappi. Samal ajal valmista täidis.
Sega omavahel kohupiim, hapukoor, toorjuust ja kondenspiim. Lisa ükshaaval vahustades munad. Lisa ka apelsini- ja sidrunikoor ja mahl, kardemon, vanillisuhkur ning lõpuks jahu. Vahusta kõik ühtlaseks seguks. Vala kohupiimasegu põhjale ja küpseta kooki 175 kraadises ahjus 30-35 minutit.

Aprikoosikastme jaoks pane aprikoosid ja vesi potti ning lase tasasel tulel umbes 15 minutit podiseda kuni aprikoosid on parajalt pehmed. Tõsta siis pott tulelt ja lase veidi jahtuda. Püreesta saumiksriga aprikoosid, lisa veel vajadusel natuke vett. Lõpuks sega sisse brändi. Lase kastmel jahtuda ja kata siis sellega kook.