Kruubihautis kanaga

Tihtipeale juhtub nii, et kunagi mingi kindla toidu jaoks ostetud kruubikott jääb pikaks ajaks õnnetult sahvrisse seisma. Nagu ka oad ja herned, sest need vajavad veidi pikemat ettevalmistust, kui otse pakist potti. Samas pikalt ahjus haududes saab kruupidest tõeline piduroog, mis sobib igati ka homme, vastlapäeval, lauale tõsta.
PS. Homme tutvustab Riigikantselei uut mobiilirakendust Rahvakalender, mis jagab muu meeleoluka informatsiooni hulgas nii kasulikke näpunäiteid, kuidas vanarahva kommetest tänapäeval rõõmu tunda, kui ka põnevaid soovitusi, mida tähistamise tarbeks ette võtta. Näiteks soovitatakse kiiresti küpsetada hiigelsuuri kukleid, sest vastlapäeval hakkab paastuaeg :)
Vaata Rahvakalendrit täpsemalt  siit.
.

Kruubihautis kanaga

4 sööjale

  • 4 broileri poolkoiba või 2 broilerikoiba
  • 1 sibul
  • 2 porgandit
  • 1 paprika
  • 4 dl odrakruupi
  • 6 dl kanapuljongit
  • soola-pipart
  • mõned oksad rosmariini
  • 1 sl kuivatatud tüümiani

Puhasta ja tükelda sibul, porgandid ja paprika. Pruunista broilerikoivad õlis, tõsta suuremasse ahjuvormi. Lisa pannile köögiviljad, pruunista veidi. Loputa kruubid voolava vee all, lisa pannile köögiviljade juurde, pruunista veidi, maitsesta soola-pipra ja maitseainetega. Vala kruubid koos köögiviljadega ahjuvormi broilerikoibade juurde, vala peale kuum kanapuljong.
Kata vorm fooliumiga, küpseta 200-kraadises ahjus 1-1,5 tundi, kuni kruubid on pehmeks keenud. 15 minutit enne valmimist eemalda foolium, et roog saaks pruunistuda.