Spargli frittata

Nädalavahetuse hommikusöögiks soovitan seda mõnusat munarooga spargli ja peekoniga, mis valmib ahjus. Selle toitva munaroa juurde soovitan valmistada kindlasti ühe kerge kevadise salati, mis minul koosnes kurgist, redisest, salatist ja tillist.
Hetkel veel on saada värskeid noori sparglivarsi, mis on väga mõnusad ka selles ahjuomletis.
Kaunist nädalavahetust!
SPARGLI FRITTATA
6 muna
100 ml 10%-list koort

9 õhukest (toorsuitsu)peekoni lõiku

12 sparglivart
soola
musta pipart
Löö munad vispliga lahti, lisa koor ja sega läbi. Maitsesta vähese soolaga.
Prae peekon pannil krõbedaks. Tõsta köögipaberile nõrguma. Vala pannilt ära praadimisel välja sulanud rasv, jättes pannile alles umbes 1 supilusika jagu.
Pese sparglid. Murra altpoolt ära puitunud varreosa (kui seda üldse on, siis paari sentimeetrine tükk varre altosast, sõrmedega tunneb), need puitunud jupikesed viska ära. Lõika sparglitelt tipp, allesjäänud varreosa lõika umbes poole sentimeetri paksusteks viiludeks. Viilutatud varred lisa muna-kooresegule, tipud tõsta peekoni juurde ootele.
Vala pannile(ahjus kasutatavale või ahjuvormi) muna-kooresegu koos spargli varretükkidega. Laota spargli tipud ja peekon munasegule.
Küpseta 180 kraadi juures umbes 20 minutit, kuni muna on hüübinud ja kuldne. Jahvata peale veskist pipart.
Kõrvale sobib hästi värske kevadine salat.